USA

 

1993-94

1999

 

1993-94

Fra 1993 til 1994 gik jeg på High School i Oregon, USA, hvor jeg "graduatede" i juni 1994. Jeg var afsted som Rotary udvekslingsstudent og boede i den forbindelse hos tre amerikanske familier. Det er Rotarys filosofi at man ved at bo ved mere end én familie får et dybere kendskab til forskellige familiers hverdag, og jeg må sige at det var en virkelig positiv oplevelse for mig.

Jeg startede med at bo hos en "ægte" amerikansk familie med "sande amerikanske værdier" - stort hus, swimmingpøl, spabad, en stor bilpark, båd etc. Vi levede på farten - der skete altid en masse og jeg blev med det samme kastet ud i tingene, hvilket medførte at jeg hurtigt faldt til i det amerikanske. De to ældste døtre var flyttet hjemmefra, mens Julie, der er et år ældre end jeg, flyttede mens jeg boede der. Jeg blev således familiens "lille pige" og blev (vist nok) forkælet lidt for meget....

Min anden familie var oprindelig fra Holland og her oplevede jeg en hverdag, der i høj grad mindede om den jeg var vant til hjemme fra Danmark. Børnene Tracy (på min egen alder) og Daniel boede hjemme og vi kom virkelig godt ud af det med hinanden. Tracy, som var vant til det mere frie liv i Europa, nød at møde en "ligestillet" og vi endte med at stå for div. (i amerikanernes øjne) vilde fester og andre sammenkomster.

Hos den tredie familie blev jeg "storesøster" for tre dejlige børn. Her var der heste, hunde, katte, lam, mus og alt det andet skønne kravl, der følger med når man flytter ind hos en ægte ranger.... Faderen fungerede som byens jurist, men i fritiden levede han drengedrømmen om den helt store ranch ud. Det blev til nogle skønne måneder, hvor det meste af tiden blev spenderet i det fri, på ryggen af en hest eller med den daglige pasning og pleje af dyrene.

Min tid gik således med skole og derudover sugede jeg til mig af indtryk og greb enhver chance for at opleve bare en smule af dette store land. Jeg fik således set en del af vestkysten, men vendte tilbage til Danmark med en vished om, at jeg frygtelig gerne ville tilbage igen.

1999

At der skulle gå fem år inden jeg vendte tilbage var absolut ikke meningen, men det var lige med at finde muligheden for at komme afsted igen.

I August 1999 landede flyet i L.A., derefter gik turen til Grand Canyon (den største oplevelse i mit liv!). Las Vegas blev næste stop på turen og efter en uge i San Fransisco genså jeg det Oregon jeg var blevet så glad for fem år tidligere. Her oplevede jeg min hostsøster Julies bryllup - det var simpelthen for overvældende. Pompt, pragt og hunderedevis af gæster (nogle af dem kendte paret ikke engang) - meget fjernt fra den form for bryllup vi oftest ser i Danmark, men en stor oplevelse. Fløj ud fra Seattle, som er en af de skønneste byer jeg nogensinde har været i.

Ønske om at komme tilbage? Helt klart, en dag.